Ion negative

Lorong gelap tanpa cahaya walapun suram masih tetap menjadi jalan utama dalam ak meneroka sebuah pentas yang pelakon utama nye adalah ak. Ak mencari watak yang sesuai untuk ak dukung supaya penonton mampu gelak ketawa tanpa ad air mate yang mengalir dikala sinetron ak dipertontonkan. Namun ak lemah untuk membawa watak itu kadangkala nye.

Ak rebahkan badan untuk hilangkan kepenatan ketika memalui lorong gelap tadi. Ak merenung kedepan, hilang dalam ligatnye putaran kipas di syiling. Mate ak cuba lelapkan untuk hilangkan sebentar resah dan gelisah yang agak bermaharajalela di jiwa yang tandus akan sebuah kegembiraan yang sebenar, yang ak cari! 

Sebentar tadi, ak menumpang sebuah pelukan kawan yang layak ak gelarkan sahabat. Dan terima kasih untuk itu. Sungguh ak tidak kuat untuk melangkah buat sementara ini. Biarkan ak lena dalam nasihat dan semangatmu teman. Kau seimbangkan ion ion negative yang ak kira cukup menghapuskan kekuatan yang ak ad yang ak kumpul sedikit buat ak gagah dalam melalui jalan utama. Terima Kasih Sekali Lagi! 
ak akan cuba untuk kuat!


No comments :