hard to gain easy to lose!!!

assalamualaikum
ari ini kian melabuhkan tirai nye dan bertukar lagi tarikh dalam bulan ini di kalendar dan takwin serta di jam dan juga di lappy...adehhh..da start tuk mengarut...selawat serta salam ke atas nabi junjungan kita Nabi S.A.W....

ingin ku nyatakan yang tajuk entri ak kali ini ak ciplak dari seorang blogger..tapi isi dalm neh original resepi dari kepala otak ak...oke berbalik kepada tajuk entri ak neh 'hard to gain easy to lose' dalam bahasa len susah untuk menghadapi sesuatu senang untuk hilang sesuatu...lebih kurang camtula..huhu..ak kalau bab2 enggeris neh memang fail dari sekolah rendah lagi...xpernah dapat A kot..hehee...dah abaikan yang itu...


tiada benda dalam dunia ni senang untuk dicapai melainkan ada usaha yang betul betul tekun gigih dan bersungguh sungguh serta tawakal...nak suapkan nasi ke mulut pun susah..ye dak...buat nye tangan sakit ke hape ke x ke susah namenye tuh..tapi begitu senang untuk kita jatuh dari sesuatu yang kita cuba gapai...contoh nye disini nasi tadi jika tangan kita sakit sah2 la susah untuk masuk ke mulut...dan senang pulak untuk nasi tadi tumpah..ye dak..jadi ape perasaan kite yang tol2 lapar dengan tangan yang sakit dan nasi pulak tumpah..adehhh...sakit bukan...ak buat nasi sebagai contoh kerana ak sedang lapar..hak3...


dan diri ak juga xlari dari cubaan dalam percaturan hidup...tapi ak gagah untuk berdiri lagi tuk ari ni dan insyaallah tuk ari ari yang seterusnye adalah kerana' takut dan gentar serta kenaling macam mane pun, ari yang ak takut dan gementar tu pasti akan tiba kerana mase x akan tunggu ak walau sesat cuma'...dan bukan ak xtakut untuk menghadapi ari depan tapi kerana idup perlu diterukan ak gagahkan diri untuk melawan dan melawan....


dan ak ari ni x menentukan ak untuk ari esok walau hakikat ak tau samar samar akan hakikat itu kerana ak x kuasa untuk menentukan ari depan yang sebenar..Dia lebih berkuasa...ok baiii....

.
.
.
.
.
.
.
.
.




1 comment :

cikmamal said...

macam nye muka akak manis tue..
ce senyum sket..
ce senyum..ce senyumm...
hehehehe ;)