methodnye =]

Sebelum meneruskan tarian jejari ak ini untuk patah yang seterusnye ak ingin nyatakan ini ape yang bakal ak taipkan adalah hanya angan angan.. Tapi jika dimakbulkan Dia ak dahulukan dengan ALHAMDULILLAH..

Oke lah.. Teruskan kepada isinye lah ye dak???huhu..

Ermmm sebelum itu boleh tatap bacaan ini dahulu untuk paham angannye..hihi * ketawa gatai*


So, sekarang neh isinye...ak kopipes je...hoho :]]]Faktor-faktor kebarangkalian mendapat anak kembar:
GENETIK
Jika dalam salasilah keluarga korang terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar korang juga mampu mendapat anak kembar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan kat korang. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan dua ovum secara serentak dalam satu masa.

UMUR
Perempuan yang berumur 35-40 dan keatas mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.

BILANGAN ANAK
Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang beliau untuk melahirkan anak kembar selepas itu.

BERAT dan KETINGGIAN
Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar. Info dari kajian saintifik.

DIET
Seperti yang dibincangkan diatas. Pengambilan makanan-makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.

PENGAMBILAN FERTILITY DRUG
Atau ubat untuk kesuburan. Pengambilan ubat tersebut meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi sekaligus meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.hoho...okeh lariii sekarangggggg.....semunyikkkk..:D


cumil kan???
awk, nk..bleh??? Eh..hoho =D

No comments :